zaterdag 8 mei 2010

Heimwee

IK HEB HEIMWEE, heimwee naar Texel. Gisteren waren we er nog, de terugtocht verliep traag, alsof het eiland ons maar niet los wilde laten; 6 km voor de boot werden we al het fietspad opgeleid met auto en al. Mystieke leiding van boven? Maar de snelheid van een fietser haalden we bij lange niet, eerder stapvoets. Dan duurt zo'n afstand lang. En je blaas moet er ook maar tegen kunnen. Vrij klantonvriendelijk afscheid van zo'n heerlijk waddeneiland. Maar laat ik eerlijk zijn: we hadden er een super ontspannen week met z'n elven. Misten Ellis en Selma en hun ouders, zelfs skypen met Hans lukte niet echt. Volgend jaar met z'n vijftienen? Een week zo samen met kinderen, schoonzonen en al die dierbare kleinen verbroedert enorm. Iedereen ziet iedereen weer eens in pyama; samen broodsmeren en fietsen, tandenpoetsen en samen in bad (nee, niet allemaal tegelijk), het lijkt wel vroeger.......sprak opa. We trapten tegen de wind in en vliegerden met de wind mee. We stookten de open haard, en zetten de champagne koel. We liepen Sommeltjes in de regen. We beklommen de vuurtoren en zaten in de horeca, maar kookten ieder om beurten ook de heerlijkste gerechten. Sommigen shopten (?) zelfs of kochten kratten schuumkopkes. Er waren geen noemenswaardige medische ongevallen.
Alleen onze Maud kreeg de varicella=waterpokken. Zij en haar moeder hielden zich kranig en de rest van het gezelschap had al de nodige immuniteit ontwikkeld. Zaterdag is het nu, bruisende Veemarkt in 's-Graveland. Helemaal geen zin in om op deze druilerige, koude, donkere dag naar konijnen en andere zoogdieren en Amnesty- en houtsnijwerktentjes te gaan kijken. Nergens zin in..........heet het soms kater? Hebben mijn medetexelaars dat nou ook? Ik heb heimwee naar gisteren!
Maud had deze week juist steeds heimwee naar morgen: "ik wil slapen in Amsterdam!!"
't Zullen de pokken zijn geweest die haar zo in de war brachten.
Morgen wordt alles beter, dan is het Moederdag en komt de Giro d'Italia bijna door Kortenhoef.
Alle foto's hier betreffen uniek en nog nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal !!

3 opmerkingen:

  1. Wij missen Texel ook! Het was een heerlijke week, en wat ging hij snel voorbij. Het meest verbaasd was ik over alles wat we de drie voorgaande jaren nog nooit hadden gezien of gedaan. Het eiland blijft je verrassen. Truska

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeg maar tegen Jules: nog 355 nachtjes slapen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vorige week om deze tijd speelden de kinderen lekker samen en lagen wij nog in bed! dat noem ik nog eens vakantie :-)!
    Wij hadden het weekend ook nodig om weer te wennen op het vaste land zonder jullie. Marlijn

    BeantwoordenVerwijderen