woensdag 26 augustus 2009

Dagelijks leven 11

De navakantie is ook al weer voorbij.
********************
Je hebt natuurlijk als kind ( en onderwijsgevende ) de schoolvakantie èn de vakantie !! Tussen de laatste school- / crêchedag en de eerste zitten heel veel vrije dagen. Als je geluk hebt gaan je vader en moeder met je OP vakantie. Maar wat doe je daarna dan IN de vakantie? Als je geluk hebt kun je dan spelen met of logeren bij vrienden en vriendinnen. In de buurt of juist ver weg.
Er zijn kampen waar je min of meer paedagogisch onderhouden wordt. Als je nog meer geluk hebt kun je ook eens naar je oma en opa. Die vinden dat in ieder geval erg leuk. Die gaan met je naar de speeltuin, blazen een plastiek zwembad of bootje op. Museum is leerzaam maar vermoeiend.
Een tramreisje door de tijd. Ze maken dingen die je lekker vindt en thuis misschien niet krijgt: verwennerij! Het is allemaal weer voorbij. De opleiding tot evenwichtig lid van de maatschappij roept. Jammer voor opa's en oma's. Fijn voor vaders en moeders: regelmaat en structuur. En voor de juffen en die enkele meester? Tja...als het goed is hebben ze er weer ècht zin in, tot de volgende vakantie. Het lijkt me een zwaar beroep, er komen steeds meer taken op hun bordje. Nu moeten ze weer orde en discipline gaan onderwijzen...........Misschien worden zij ook wel eens opa en oma!
Wat een heerlijke zomer hebben we gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten