vrijdag 26 februari 2010

SELMA: Nieuw woord

WAT EEN PRACHTIG WOORD: SELMA! Selma klinkt bij voorbaat warm en vertrouwd. Niet echt een nieuwe naam natuurlijk, Selma Lagerlöf (Nobelprijs) en Selma Winkel (patientje) en Selma Noort (kinderboeken), allemaal Selma's. Maar nu is er een echte Selma in mijn leven gekomen, gisternacht, plotseling als een complete, blijde verrassing! Nou ja, we wisten wel dat Tilda in blijde verwachting was(!). Volgens Hans (de vader van mijn Selma) spreek je uit het als Selmá . Als de dag van gisteren herinnert iedere ouder zich die dag dat de langverwachte kwam. Truska....., Marlijn......, Hans....., hoeveel mooiste dagen in je leven kun je hebben? Maar ook die nieuwe generatie die zo dicht bij ons staat; Pieneke en Stijneman en Jules en Kiertje en Ellis en Maudje: binnen een paar uur hadden we ze in onze armen en in ons hart gesloten. Met Selma is er iets nieuws aan de hand: niet de warmte van de baby tegen je wang, maar de intimiteit van de kraamkamer via Skype bracht ons het eerste "contact" met het nieuwe Leven in ons gezin. Het voelde ook warm, met die sneeuw buiten, in Huddinge. We waren toch even heel dichtbij, anders, maar toch: bij voorbaat in ons hart gesloten! Ons hart gestolen. Babies ruiken zo uniek lekker, of is dat Zwitsal? Daarover gaf Skype geen uitsluitsel. Lieve Selma je hoort er nu al helemaal bij, ook Julius spreekt je naam al respectvol uit; ons nichtje.
Onze vierde kleindochter, zevende kleinkind, het klinkt nog ongelooflijk: hartelijk welkom in de Schoot van de Bast-familytree. We houden van je.

1 opmerking:

  1. Lief papa! JA, ze is fantastisch onze Selma! (de klemtoon ligt trouwens niet op de á´, eigenlijk is er geen klemtoon). En ja babytjes ruiken ECHT zo lekker, daar komt geen Zwitsal aan te pas!

    BeantwoordenVerwijderen