dinsdag 17 mei 2011

Nieuw woord (11)

HET IS EIGENLIJK GEEN NIEUW WOORD MAAR HET MOET NODIG UIT DE MOTTENBALLEN: ESCHATOLOGIE *) niet te verwarren met futurologie **)
Tijdens ons recente transatlantisch verblijf werden we regelmatig geconfronteerd met het Einde der Tijden: kleine creditkaart-formaat kaartjes lagen te grabbel in openbare ruimtes zoals Herentoiletten en Gokpaleizen in Las Vegas / poel des Verderfs. Duidelijk van fundi-christenen afkomstig als zendingsboodschap. Psychologisch volstrekt fout: dreigen met dood en verderf i.p.v. verlokkende beloningen als: maagden bij de vleet! Tot mijn grote blijdschap lopen wij in Nederland nu eens niet 50 jaar achter: de vertaalde versie van die kaartjes hangt Levensgroot op de NS-stations. Wij zijn he-le-maal-bij-de-tijd!

Het halve internet wordt er bij gesleept om de gestapelde bewijzen van de Wederkomst van Jezus, te beginnen met de bewijzen van de "Ster van Bethlehem" voor die Wijzen van het Jaar Nul, aan te dragen: 21 mei 2011 zegt hun Bijbel; het staat alleen in de Statenvertaling. Die heb ik ook nog ergens in de kast. http://http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/dag_des_oordeels_voorspeld_voor_zaterdag_21_mei_1_563879 Coïncidenteel blijken ook Maya's, Alternatieve Genezers en UFO-gelovigen hun berekeningen te hebben gesynchroniseerd: 2011-05-21 onontkoombaar in allerlei schrijfwijzen terug te vinden in hun diverse schrifturen: Zie Google.

Echte kenners lezen uit deze extreem ingewikkelde graanhieroglyfen in Milkhill eenduidig het Apocalyps af. Het zal een Global Earthquake worden: The Greatest Ever. Alleen God's Volk (wie oh wie?) wordt gespaard. Voor de zekerheid heb ik voor ons die avond een tafeltje aan het raam besteld: voor als ik het nog haal, 69! Mijn eigen five twenty one.

21 mei a.s. :APOCALYPS NOW !

*) eschatologie = Leer der Laatste Tijden

**) Futurologie = wetenschap van de Toekomst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten