donderdag 26 mei 2011

Stelling van de dag

JE MOET ER EERST IETS VAN WETEN VOOR JE ER IETS VAN KUNT VINDEN!
(maarten van rossum)
Een echt goeie stelling behoeft helemaal geen uitleg, tenzij er nog weer een dubbele bodem onder zit!!
Zo was er een leuke vader die gezellig met zijn kinderen ging skiën, goeie baan in het leger had en bovendien briljant tacticus was: z'n tegenstanders in de burgeroorlog in Bosnië eens een lesje te leren was de bekroning . Internationaal werd hij niet erg gewaardeerd, maar thuis was ie de held!! En ken je Karremans nog? Leve Groot Servië. Srebrenica was Mladic's finest hour.
Nu zijn er politici in Servië die geldbelust lonken naar de EU; overigens is dat niet helemaal hartelijk wederzijds.
Frankrijk zag Groot Europa graag zitten met die ouwe Yougo-landen; Nederland hield de handrem op maximaal: eerst die genocide-generaal in Den Haag, dan praten we verder.
Om aan uitlevering aan Nederland (Oorlogstribunaal) te ontkomen namen ze hem in Servië liefdevol op in een klein bergdorpje waar de mentaliteit voorstelbaar identiek is aan al die vreselijke Oostenrijkse bergdorpjes waar Hitler tot gisteren nog ereburger was. Leuk vaandel heeft Srpska, nietwaar?
Het druipt van het opportunisme van het Servisch Bestuur om net nu op dit moment de boef in te rekenen. Ze wisten altijd waar ie zat, maar wilden de eigen nationalisten niet te snel tegen de haren instrijken. Vandaag oogsten ze applaus, Ashton is net in Belgrado. Sarkozi heeft z'n vrienden (en vriendinnen) allemaal in één hok in Deauville...G8, whatever. Zo doorzichtig heb ik een politieke wereldact nog zelden gezien. Met open ogen ergens intrappen, hoe heette dat nog maar? Slijmerig hielenlikkend opportunisme, walgelijk dat het net nu als ultieme rechtvaardigheid wordt gepresenteerd. Laat ze lekker de hele Balkan op orde brengen vóór ze in Brussel aanschuiven voor de miljarden dans om de Euro's. Het voelt niet goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten