donderdag 19 april 2012

Verkeersfilosofie


Ongewild staat plots mijn hele gemeente Wijdemeren in de spotlights van de regiogemeenten, de pers en allerlei belangenclubs.
.
En dan ook nog eens negatief.
.
Wat wil het geval?
Sinds mensenheugenis (als we mijn eigen geheugen even als maat nemen) zijn er opstandige bewoners en huiseigenaren in bepaalde wijken met doorgaand verkeer in ons gemeentelijke wegennet die protesterend tegen- en rollebollend met elkaar over de straat gingen. Oorzaak: Verkeersdruk door de hoeveelheid gemotoriseerd verkeer, en meer in het bijzonder het vrachtvervoer en de snelheid daarvan op doorgaande wegen in 's-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen en Loosdrecht. De ene groepering (b.v. Noordereind / Zuidereind) vond dat de andere groepering (b.v. Emmaweg / Koninginneweg) zich flexibeler moest opstellen. Details van tientallen jaren gesteggel zal ik je besparen. Maar.....sinds ongeveer een ½ jaar is er een soort mystieke eenheid gesmeed: bewonersgroepen, gemeenteambtenaren, verkeersdeskundigen, actievoerders en politieke partijen vielen elkaar snikkend in de armen en smeedden één Plan!! Wij maken met z'n ALLEN
alle race-routes tot 30 km zone. Punt.
Toen gingen de poppen dansen.
.
Hilversum: "Schande, dan wentelen jullie al het doorgaande verkeer op ons af". Precies dát deed die gemeente 35 jaar geleden met Wijdemeren, door de Krugerbocht te sluiten ten gerieve van de villabewoners van Trompenberg- waar ik er ooit een van was.
Daarom werd het Noordereinde zo druk.
.
Middenstanders: "Rampzalig, al het economische verkeer wordt ontmoedigd resp. geweerd".
.
Recreatie-ondernemers: "Nooit doen, dan blijven de toeristen weg".
.
Automobilisten: "Daar gaan wij ons dus niet aan houden, dan duurt het een ½ uur van Noord naar Zuid".
.
Ambulance, Bus en Brandweer: "Dit plan is voor de openbare veiligheid onwerkbaar".
.
Politie en Justitie: "Maar dat kunnen wij nooit handhaven".
.
Bewoners van de Dijk (de rustiekste dorpsweg van de hele Vechtstreek) : "Dit mag niet gebeuren!! Dan zijn wij het enige stukje 50 km gebied, dat trekt al 's-Gavelands' verkeer aan. Daar is de weg niet op berekend, hij is nu al te smal en te druk en er wordt ongecontroleerd geraced".
.
Het is duidelijk oorlog rond mijn rustige vesting.
.
Als 50 km nu te hard en onveilig is en 30 km te langzaam en onwerkbaar zou dan misschien 40 km een oplossing zijn in onze Poldergemeenschap? Iedereen tevreden?
.
Helaas schijnt dat geen juridische status te zijn in de Wegenwet?
Rutte doe er wat aan daar in het Catshuis.
Nu ligt er een gouden kans op onsterfelijkheid en ereburgerschap van Wijdemeren.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten