woensdag 6 november 2013

Uitje van het weekend van de uitvaart

Ga dit weekend eens gezellig naar de Uitvaartbeurs.

Hoewel ik als klein jongetje al vertrouwd was met  'Duin & Kruidberg' vanwege een  zomervakantie in Santpoort rond 1953 was ik onlangs nog blij verrast toen wij, fietsend door de Kennemerduinen, oog in oog met dit fraaie Landgoed kwamen te staan. De associaties met strand en zee en duinen waren al die jaren diep verankerd in mijn onderbewustzijn maar sprongen als veertjes omhoog bij het zien van de bordjes uit mijn vroege jeugd.

Maar het verband met verfraaide lijkkisten, kunsturnen, begrafenisgebak en gedachtenisvlinders had ik nog niet eerder gelegd.
Toch is dat verband er: a.s. weekend gratis toegang tot de UITVAARTBEURS*) in ...............Duin & Kruidberg  te Santpoort. 
Niet alleen gratis maar ook laagdrempelig, rolstoeltoegankelijk en met een vrijblijvende cakeproeverij. Dat is nog niet alles. Er is een kindercrêche, een rouwverwerkingsspecialiste genaamd Eva.  Er zijn zelfoplossende as- urnen van Himalayazout en lijkwades van zijde, Ja ook Japanse grafmonumenten. Je kunt je vader's en / of moeder's crematieresten laten verwerken in fraaie glazen kralen. En...last but not least Medium Karin Zendveldt  (what's in a name) legt op de beurs contact met Gene Zijde door middel van fotoreadings.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met een beetje oriëntatie op de jongste trends op dit gebied en wat er zoal te koop is. Ook beginnen met sparen of een leuke workshop (timmeren?) volgen en het opmaken van een deugdelijk testament behoort tot de mogelijkheden.
Vergis je niet!! Doodgaan ansich is al peperduur, het fenomeen opleuken kost kapitalen. En met een erfenis kun je jezelf beter niet al te rijk rekenen. De erfenisbelastinginspecteur gaat vóór!

Dit is al de derde uitvaart-commercie-uiting in opvolgende jaren. Vorige bezoekers gaven gemiddeld een waarderingscijfer 8, zeg maar *****.


Wie gaat? Wij zijn verhinderd want we moeten naar een Concert van Melanie. Ken je die nog?? **)

*     Naar de Uitvaartbeurs  
** Naar Melanie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten