vrijdag 24 april 2009

Dagelijks leven 7

ALS JE ZOMER WILT moet je in april in 't Gooi en omstreken zijn. In Groningen barst de klei van de droogte, in 't Zuiden drijven wolkenvelden met zo nu en dan een bui. Nee, hier is de klimaatverandering optimaal.
Het dagelijks leven speelt zich al een maand buiten af. Op fietspaden, in de tuin, op het terras.
Drie ongekende bijzonderheden deden zich dezer dagen voor.
1. Er was een "tamme" vleermuis die zich hechtte aan onze keukenmuur (buitenzijde). Hij/zij sliep daar enige nachten. Dit is niet des vleermuis' : ze horen juist 's nachts te jagen. Ik vrees voor dit zoogdiertje het ergste!
2. Sinds mijn jeugd (ha,ha) had ik geen meikevers meer in handen gehad. Ik trof er twee aan in de kas, kassiewijle, maar toch!! Ze bestaan dus nog wel degelijk. Je had vroeger "molenaars" en "olieslagers" en nog zo wat ondersoorten. Waarom durfde niemand van het voltallige gezelschap dit natuurwondertje ter hand te nemen? Ze kietelen, nou en?
3. In de belendenende tuin wordt een jacuzzi geplaatst. Het dieptepunt van de "CRISIS" moet nog komen; duurzaamheid wurgt bijna iedere spontaniteit en de energienota's lopen op. De kinderbijslag wordt bevroren en de buren hijsen een gigantisch verwarmd buitenbad over het huis. Nu nog even aan Julius uitleggen wat het woord decadent betekent. Toch maar "fusie" ?
De 2-weken voorspelling voor de Wadden verandert per uur in positieve zin. Misschien psychisch? Op naar de Meiregen!!!! Daar word je GROTER van, uit persoonlijke ervaring (20-05) weet ik dat dat waar is.
De zweedse koninklijke familie heeft ons land verlaten om plaats te maken voor onze eigen zweedse familie: welkom Ellis en mam en pap.

1 opmerking:

  1. ha lieve pap, het staat zo lullig: 0 reacties, dus vandaar een reaktie! wederom een leuk stukje dagelijks leven hoor. hier onweert het momenteel, dus volgende week mooi weer! x marlijn

    BeantwoordenVerwijderen