zaterdag 12 maart 2011

21ste Eeuw (voor Zweden: de 20ste!)

HOEVEEL INFO kun je stoppen in een plaatje? Ja, dat ligt er ook maar aan hoe ver je inzoomt op de details. Eerste indruk is natuurlijk dat de moeders gemiddeld jonger worden! Dat lijk meteen al voer voor Demografen en gynaecologen. De 2e eerste indruk is -wat mij betreft- het subje onderaan: Apple vs Google; bij Android en iPhone raken sommige lezers al lichtelijk opgewonden. Alle objectiviteit smelt als sneeuw voor de zon en de pro- en contra-stellingen worden ingenomen: Apple is een geloof en Android is werelds, zo ongeveer.
Een enkeling zal even inzoomen op de andere titel rechts boven: staat daar nou "Tandartsenblad"? Ja, en nog dieper kom je uit op 11 maart 2011. Dat mag toch wel actueel heten.
Zien wij daar achteloos schuins overheen geparkeerd een echte Galaxy S, dat zal toch niet waar zijn? Ja, dat is waar sinds een paar dagen (uren in de rij staan) en evenzovele studiesessies.
Gaan we nog een pikant detail onthullen: we zoomen in op het Androidschermpje: >>Interhenk!Nu is de cirkel rond en komt het Drosteblik-effect of zo je wilt de Baboesjka om de hoek:
Als je op het icoontje zou kunnen klikken kom je hier terplekke in mijn Blog uit. Meer philosofie dan technologie?
Voer voor Digibeten.....................maar ook mijn hooggeschoolde ICT-schoonzonen kunnen dit (nog) niet voor elkaar krijgen; hoewel, dit zou natuurlijk de ultieme uitdaging zijn voor mijn zzp-ende Dimi. Maar ja met deze grappen kun je geen geld verdienen. Trouwens, hij zit op Apple:-(
.
.
Met de entree van al deze technologieën in zo'n klein kastje (er is onbeperkt GPS, INTERNET, Bankieren en emailen, Camera vóór en achter, Digilezen, RADIO- en TV-ontvangst, Layar(!), Alles Spraakgevoelig. MP3, Navigatie, De Telegraaf en alle inkomende en vertrekkende vluchten van Schiphol en alle andere luchthavens ter wereld) denk ik dat we de status van de fictieliteratuur over de 21ste Eeuw wel zo'n beetje tot leven hebben gebracht: iedereen altijd en overal in contact met alles en iedereen. Of het de ultieme vooruitgang is bepale ieder voor zich.
.
.
Nb. je kunt er ook mee videobellen, sms-en en de eierwekker zetten en spelletjes doen.
Niks bijzonders voor iPhoners, maar nu toch ingehaald!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten