dinsdag 7 maart 2017

Het 'vluchtkoffertje'


Het koffertje staat klaar.

Het is niet mijn vergelijking maar D heeft een beetje het gevoel van een 'ziekenhuis-bevalling' in de aanloop naar de langverwachte/gevreesde verpleegopname van morgen.
Persoonlijk denk ik meer aan het tegengestelde van een bevalling. 
Natuurlijk wordt het een zware bevalling maar 'we' komen met minder terug dan waarmee we het hospitaal in gingen, naar verwachting. Dat is bij een bevalling net even anders. 
Maar de psychische transitie had wel degelijk nesteldrang-trekjes. 
Om te beginnen werden alle kasten en kamers geïnspecteerd op overtollige textielen, schoeisels, kunstwerken en overig huisraad. Zakken vol goededoel spul werden afgeleverd bij de Kringloop. Alle gediskwalificeerde schilderingen moesten naar de afdeling 'overig' op Crailoo want niemand anders kan ze dumpen. Alle verlopen verftubes en medicaties gingen naar 'chemisch' en de ouwe waterkokers, snoeren, stekkers etc. stortten wij bij 'electronica'. 
Een Volvo vol consumentica retour naar de recycling: opgeruimd! Netjes. Schone lei.
Het laatste wasje werd dezer dagen vele malen nog een keer gedraaid; op de nachtstroom. Mijn overhemden zijn gestreken en de handdoeken gevouwen. Sokken zijn nu allemaal opgerold en ze vooral niet wassen boven 30° en niet in de droger stoppen. Ook placemats alleen drogen aan de lijn. Een extra afspraak bij de kapper om er 'kek' bij te liggen; en zeker niet die ouwe badjas mee.
Veel instructies over hoe om te gaan met de medelevers, en zorg er voor dat je gezond eet. 
Koffie en koekjes op voorraad voor het ziekenbezoek -thuis-.
Zie zondag 5 maart....
Het ontbreekt er nog maar aan dat we een kan Kandeel hebben voorbereid. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten