zaterdag 12 januari 2013

Opa vertelt (7)

Lieve kleine Ossian

 Dit was je allereerste blik in de toekomst, misschien nog wat wazig? Houd moed, dat wordt nog een stuk scherper, binnenkort heb je ze helemaal door.
.
.
Het gaat nog even duren voor we elkaar echt zullen hebben leren kennen en elkaars tale spreken maar het voelt nu al OK.
Ik wil je laten weten dat ook jou een warm welkom wacht in de Schoot van de  Basten. We hebben allemaal mee- en toegeleefd naar je aankomst in Huddinge en ook in het Nederland van die Basten is je komst bepaald niet onopgemerkt gebleven.
Wat Basten nu eigenlijk precies zijn moet je maar aan pappa vragen; hij weet er meer van! Het lijkt eenvoudiger dan het is. Je hebt ze in allerlei niveaus en gradaties. Je hebt b.v. bavinck-Basten, van-der-schoot-Basten, hultqvist- Basten, ververs-Basten en van-oijen-Basten. Dit is een eerste oppervlakkige selectie. Alleen door levenservaring kom je achter meer nuances en bijbehorende geschiedenissen.
Steek je energie voorlopig in het doorgronden van je directe omgeving; probeer veel te reizen, krijg je talen onder de knie en blíjf vragen over......die Basten.
Ze zullen als een warm bad voor je zijn, want jij bent één van hen, je hoort bij hen. Als jij dit kunt lezen ben ik er misschien niet meer maar aan de plaatjes kun je dan zien wie er op 11 januari 2013 zo ontroerd waren..op afstand.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten