woensdag 26 juni 2013

Grap 2013 (9)

SOCIAAL MEDIUM ANNO DOMINI 2013
 
 
Let wel: wij waren vandaag continu online -met tussenpozen i.v.m. ons hoger onderwijsproject-.  Je weet immers nooit wat er misschien wel niet intussen gebeurt?
Onze HOVO-docent gaf een actueel voorbeeld van het verschil tussen een gedrukt medium (1969: de krant geeft het nieuws van gisteren en je ruikt hem en je krijgt er zwarte vingers van) en een digitaal medium (2013: de 'krant' op je smartphone geeft het nieuws van een minuut geleden):
"Als Mandela b.v. nu dood is -ik noem maar een willekeurig voorbeeld- dan weten sommigen van u dat al in de koffiepauze die nu ingaat; ik zie u over 15 minuten terug in deze zaal"
 


Na afloop van onze wetenschappelijke bijspijkercursus 'Levenskunst' gaf ons nieuwsmedium (de ouderwetse autoradio 1) het volgende bericht: " In Amsterdam Zuid-Oost heeft men twee minuten stilte in acht genomen in de Deelraadvergadering in verband met het overlijden van Nelson Mandela". 
 
 
 
Berichten op Twitter hadden de deelraadsleden op het verkeerde been gezet. Met dank aan die mis-twitteraar: Mandela was helemaal niet overleden!!
 


 
Moraal 1: soms is het sociale medium sneller dan de echte wereld!! Vertrouw vooral niet al uw social contacts. Alleen uw interhenkblog is 100% degelijk en betrouwbaar.
 
Moraal 2: misschien had iemand de stekker er al wel uit moeten trekken bij Nelson. maar dat is niet de grap, dat is het onderwerp van onze bijspijkercursus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten