vrijdag 6 december 2013

Grap 2103 (14)

Waarom zijn de Tien Geboden op twee stenen tafels geschreven?


Antwoord: toen God ze had bedacht zocht hij een volk om ze aan te geven. Eerst benaderde Hij de Duitsers. Die lazen ze grondig en zeiden: "Gij zult niet doden? Het is de menselijke natuur om te doden; dank U, wij hoeven die Geboden niet".
Daarna ging God naar de Fransen. Die reageerden heftig: "Gij zult geen overspel bedrijven? Hoe komt U er bij, overspel is heel natuurlijk! Zulke geboden hoeven wij niet."
God ging naar de Italianen. Die wezen ze meteen af: "Gij zult niet stelen? Hoezo niet, we moeten toch ergens van leven?" Ten einde raad ging God naar de Joden: "willen jullie ze dan misschien?"    
Die vroegen , enigszins achterdochtig: "..maar wat kosten ze?"
"Kosten ze?" reageerde God verbaasd, "helemaal niks, ze zijn gratis". Waarop de Joden opgetogen riepen: "nou, geef ons er dan maar twee".


Aldus een internationale grap  -genoteerd door Rene Diekstra n.a.v. de discussies over Piet, Gordon en Jack Spijkerman-  die met een grote uithaal naar ieder die een eerste steen wilde werpen meteen die éne grens van racisme / discriminatie  niet overschrijdt en in zijn tegendeel doet verkeren: echte humor is geen dijenkletser maar een diepere gedachte waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten