donderdag 10 november 2011

Allerzielen maar dan Joods

Kristallnacht is voor de meesten van ons een voetnoot in de geschiedenis.
Dat zou niet zo moeten zijn: de dreiging blijft. Die heet nu islamisme i.p.v. fascisme.
De verpolitiekte kaping van het Algemene "goed versus slecht" heeft tot inflatie van waarden geleid. Dat geldt voor onze eigen "4 mei herdenking" waarbij sinds een paar jaar alle slachtoffers van alle conflicten herdacht worden, terwijl het eigenlijk bedoeld was voor de gevallenen '40-'45 als opmaat voor 5 mei: Bevrijding van Nederland in mei 1945 door de Geallieerden: Amerika, Canada, Verenigd Koninkrijk. Inmiddels komen ook slachtoffers van VN-missies (9 doden aan grens met Israël) langs, daar op de Dam in Amsterdam. Ze verdienen misschien een eigen "Dag van de Vredesmissies"?
Voor WO II in Nederlands Indië hebben we nog wel een eigen plekje: 15 augustus, den Haag.
Soortgelijke verwarring zie ik ook bij de Herdenking van de Kristallnacht. (10 nov. 1938: in Duitsland en Oostenrijk werden 267 synagogen in brand gestoken en 7500 winkels van Joden vernield, onder de bezielende leiding van Goebbels)
De Internationale Socialisten, Stop Racisme en Hamasvrienden in Nederland eigenden zich 10 november ook toe als "Algemene Actie tegen Racisme". Vandaag waren er twee gescheiden Kristallnacht herdenkingen in Amsterdam.
Dit is verplichte kost voor iedereen die weet dat je de geschiedenis kunt manipuleren.
En als je verbijstering langzaam tot behapbare proporties is terug gekeerd klinkt die laatste zin nog na.....: zij Vieren het vermoorden van onze Joden in plaats van het te gedenken? Dan zal zelfs Ahmadinejad van Iran tijd vrijmaken om een gelukstelegram naar Anja Meulenbelt te sturen; daarna gaat hij weer verder met knutselen aan de Grote Bom die alle Joden naar het hiernamaals moet verplaatsen. Dat gebeurt dus gewoon bij de Stopera, gisteravond. Ga je daarna lekker slapen?
Ik neem een klein stukje HoeiBoei donderdag 11 november 2011 over:
Misbruik van Kristallnachtherdenking. Gisteravond laat, kom ik thuis en mijn vrouw is nog aan het werk. Proefwerken Duits nakijken. "Hoe was de Kristallnachtherdenking?", vraagt ze belangstellend? De herdenking in de Portugese synagoge was indrukwekkend, vertel ik haar. De tweede herdenking bij de Stopera, georganiseerd door de Hamasvrienden van Rene Danen, was een afknapper. "Heeft er ook een moslim gesproken?", vraagt mijn vrouw. Jazeker Nuri Karabulut heeft gewag gemaakt van de uitsluiting, over één kam scheren en in een hoek zetten van moslims door de PVV. "Ik begrijp niet dat de Joden dat pikken", zegt ze. "Het is bekend, dat in alle moslimlanden Joden worden vervolgd en dat het antisemitisme tegenwoordig van de moslims vandaan komt en dan laten ze toe, dat een vertegenwoodiger van een moslimorganisatie zoiets op een Kristallnachtherdenking zegt."Als zelfs een volkomen politiek correcte Groen-linkse Duitse mevrouw, zijnde mijn eigen vrouw, dit te ver vindt gaan, dan kan je je inderdaad intussen afvragen, waarom deze wanvertoning van de Internationale Socialisten, Nederland Bekent Kleur en Anja Meulenbelt , namelijk een tweede Kristallnachtherdenking op één avond, nog mogelijk is en geaccepteerd wordt. Waarschijnlijk zijn de Joodse organisaties te beschaafd en te veel gericht op politieke samenwerking om hier tegen op te treden. Zelfs Anne de Jong, meevarende op de Gazaboot en Hamasvriendin pur sang, was met haar kind in een kinderwagen naar de Kristallnachtherdenking gekomen. Je vraagt je intussen af of die Hamasvrienden misschien het vermoorden van Joden vieren in plaats van herdenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten